Dr.Ing. Loredana-Cristina DASCĂLU s-a născut în 1987 pe meleaguri Prahovene, în Municipiul Ploieşti.

Cu o educaţie aleasă, primită de la părinţi, oameni simpli cu valori bine definite, Loredana, este o tânără care pune preţ pe  valori spirituale, precum: sinceritate, onestitate, demnitate, seriozitate, bun simţ, bune maniere, respect, dragoste.

În anul 2006,  Loredana şi-a  luat zborul de sub aripa protectoare a părinţilor şi s-a mutat în Bucureşti pentru a începe  o  nouă etapă a vieţii, anume, cea a studenţiei.

În  2010   este  absolventă  a   Facultăţii  de  Ingineria  şi Managementul   Sistemelor   Tehnologice,   din cadrul Universităţii Politiehnica din Bucureşti, fiind licenţiată în domeniul Inginerie şi Management, sub titlul de  Inginer, cu media 10.

Cu o ambiţie extremă şi o arzătoare dorinţă de a învăţa, Loredana, este  absolventă,  în 2011, la  cea de a  doua facultate şi anume, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii din Bucureşti; devenind și Jurnalist.

Timp de 4 ani urmează   în   paralel   cu   facultatea   un   Curs Postuniversitar de Pedagogie (Nivel I și Nivel II) desfășurat în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic – Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti. Cursul a fost finalizat în iunie 2011 cu un Certificat de Absolvire Cadru Didactic cu drept de   predare   în   toate   formele   de   învăţământ: preșcolar,  gimnazial, liceal, postliceal, universitar,  cu media 10.

De asemenea, în mai 2011, a finalizat studiile la cel de-al doilea  Curs Postuniversitar (2 ani)-   Managementul activităţilor turistice şi tehnică de ghid, din cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și Științe Socio-Umane – Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti. Cursul a fost încheiat cu media 10 și Diplomă de absolvire ce îi dă dreptul de a desfăşura activităţi în domeniul turismului.

Își   continuuă   studiile   în   cadrul   Facultăţii  de  Ingineria  şi Managementul   Sistemelor   Tehnologice, din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti urmând Masterul   Ingineria/Auditul  Securităţii şi Sănătăţii în Muncă și obține în 2012 titlul de Master în domeniul Inginerie Industrială, cu media 10.

Pe parcursul anilor de studiu, a participat la olimpiade, a obţinut burse de studiu pentru toți anii de studiu, bursă de performanţă, o  multitudine de  diplome şi premii în cadrul Sesiunilor de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, Certificat de Limba şi Literatura Engleză, Atestat de Comunicare Managerială şi Consultanţă de Imagine,  ș.a…

Studiile Loredanei nu se opresc aici. În 2012 urmează Studii de Doctorat (bursă de performanță – 3 ani), Școala Doctorală de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice – Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

Titlul tezei: “Cercetarea influenței nivelului de stres organizațional asupra eficienței economice în sisteme de management integrat”.  Studiu realizat în România, Franța și America de Sud.

În Septembrie 2015 își susție public Teza de Doctorat și îi este oferit titlul de Doctor în Științe Inginerești, domeniul Inginerie Industrială, calificativ maxim.

Partea economică/statistică din Teza de Doctorat a fost realizată în America Latină, în Lima, capitala vestitului Peru, acolo unde poate fi admirată una dintre cele 7 Minuni ale Lumii, și anume Machu Picchu!

Loredana și-a desfășurat stagiul de practică (4 luni) în cadrul Camerei de Comerț  Peru- România și în cadrul Ambasadei României în Peru din minunatul district Miraflores, Lima, Peru.

Funcții :

  • Director de proiecte – CAMERA DE COMERȚ PERU-ROMÂNIA/ AMBASADA PERU-ROMÂNIA, Lima, America de Sud (Training Comerț și Afaceri Internaționale/ Activități de protocol și diplomație).
  • Profesor voluntar Lb. Engleza și Informatică – Organizația de copii BEMELSA, Peru, America de Sud
  • Coordonator (fondator filială LSRS Peru) – Liga Studenților Români din Străinătate, America de Sud.

Reprezentând România cu un succes incredibil pe un alt continent, rezultatele i-au fost apreciate, iar la final de stagiu Dl. Președinte al Camerei de Comert Peru- România i-a propus asocierea în propria ei firmă fondată în București pentru a susține training-uri în Managementul Stresului la locul de muncă și a desfășura activități de import-export Peru-România. Astfel, ca o concretizare pentru aplicarea practică aferentă cercetării din teza de doctorat, în Martie 2015 Loredana ( la numai 27 de ani) devine Director General – S.C. STRESS CONSULTING BUSINESS SRL, București.

În paralel cu studiile doctorale, urmează ce-l de-al doilea program de Masterat (bursă de studii) – Tehnici de Analiză, Modelareși Simulare pentru Imagistică, Bioinformatică și Sisteme Complexe la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației – Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

Titlul tezei: “Analiza metodelor automate și semi-automate pentru detecția stresului”.  Studiu realizat în  Franța (Paris) cu bursă de cercetare în cadrul TELECOM SudParis pe o perioadă de 6 luni.

În 2014 primește pentru a 2 a oară titlul de Master, dar de această dată în domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației.

Toate rezultatele sale au fost remarcate și în luna Mai 2014 la Palatul Parlamentului din București i-a fost înmânat Trofeul pentru câștigarea: PREMIUL EXCELENȚEI ÎN EDUCAȚIE – PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN STUDENT DIN DOMENIUL INGINERIE, cu prilejul celei de-a VII-a ediții a Congresului Studenților din România. Tema eseului de participare: “Rolul Tehnologiei în dezvoltarea unui model economic”.

De profesie, Doctor Inginer, Profesor, Auditor şi Jurnalist, Loredana Dascălu, îmbină aceste specializări, prin activitate publicistică.

Între 2007-2009,  este  Editor Coordonator  la  Ziarul info@poli, promovată din 2009 cu  funcţia de  Redactor Şef .

Gândurile   ei   ce   conturează   forma   unui   articol,   se regăsesc pe diverse site-uri de socializare şi colaborează cu Ziarul ORIZONT, Publicaţie a Consorţiului Zonal Topoloveni, Revista ATITUDINI din Ploiești unde îi sunt publicate articolele.

Loredana deține Legitimație  internațională de presă (International Press  Card_ International Federation of Journalists -IFJ) oferită de către  Federația Română a  Jurnaliștilor – MEDIASIND.

Și-a concretizat pasiunea pentru scris și în 2011 a devenit autor/scriitor publicându-și propria carte.

  • SCRIITOARE:
  • Autor  de carte: romanul  “Gânduri pentru tine” publicat în data de 12 octombrie 2011.
  • Autor de  carte în limba spaniolă “Tres cuentos rumanos”, octombrie 2013.
  • Autor de  carte poezii: Antologia de poezie „Atitudini”, Editura Prahova, Ploieşti sub coordonarea renumitului critic literar Eugen Simion, martie 2015.

Astfel, Loredana a primit invitații din media și a participat la emisiuni de televiune, la emisiuni radio și i-au fost luate interviuri ce au apărut atât în presa scrisă din România, cât și din Străinătate.

Articole/interviuri remarcabile cu informații despre cariera de excepție a Loredanei:

https://www.iqool.ro/tineri-de-succes-loredana-dascalu/

“Despre Loredana-Cristina Dascălu se poate scrie o carte, despre tot ceea ce a făcut și continuă să facă, despre adevărata sursă de inspirație care este, despre cum își trăiește visurile.”

Reporter “Încercând să aflu cât mai multe despre românii din America de Sud, cu scopul de a publica prima carte dedicată lor, am întâlnit în Facebook o tânără domnişoară despre a cărei viaţă poti scrie un roman. Este vorba de Loredana Dascălu, pe care, după ce am botezat-o în mai multe feluri, am descoperit că este o adevărată româncă de succes, atât în ţară cât şi peste hotare. Doua licenţiaturi, două mastere şi un doctorat sunt doar câteva din reuşitele Loredanei… Loredana Dascălu este reprezentant al Departamentului de Afaceri al Ambasadei României în Peru şi director de Proiecte Business & Consulting în cadrul Camerei de Comerţ Peru-România şi coordonator în cadrul Ligii Studenţilor Români din Străinătate din Peru.”

Pasionată  de:  muzică, literatură, călătorii, diplomație, fotografie, psihologie, pictură, teatru, public speaking, networking, retele de socializare.

De mic copil, participă la diverse spectacole. Incurabil   îndrăgostită   de   muzică,   urmează  lecţii particulare   de  canto   vocal   şi   pian  la   Palatul Copiilor/ Ateneul Român din Bucureşti.

Loredana este o iubitoare de călătorii ( la 25 de ani văzuse deja aproape toată lumea) și a locuit câțiva ani în țări precum:  Spania ( Madrid), Franța (Paris), Marea Britanie (Londra), Peru (Lima). Pe lângă proiectele profesionale și-a dedicat din  timp și copiilor de pe meleaguri străine ( în grădinițe particulare și orfelinate) fiind o mare iubitoare de “pici”.

Dragostea imensă pentru copii, a ghidat-o spre uşile unui orfelinat din Ploieşti, încă de la 16 ani. Petrecea cu ei câteva   ore   pe   săptămână,   cântau   împreună,   se   jucau, colorau, învăţau poezii.

În iarna  lui  2010-2011, două zile  pe săptămână  şi  le dedica unor copilaşi de la o Casă de copii din Bucureşti, învăţându-i  paşi de   dans, jucându-se cu   micuţii  ce   îi spuneau   “mami”.  A  ajutat   la   organizarea   serbării   de iarnă, le-a dus hăinuţe şi dulciuri, dar mai ales le-a dăruit toată căldura sufletească.

În februarie 2016 s-a mutat în Londra, Marea Britanie pentru a studia cursul de “Understanding Research Methods”, în cadrul University of London.

În paralel cu cercetarea academică, din iubire pentru cei mici a colaborat în funcția de Profesor cu o Grădiniță Particulară din Canary Wharf, Londra  timp de 6 luni.

Pentru a acumula experiență în domeniul financiar- bancar londonez a colaborat 6 luni (până în februarie 2017) cu o Bancă din Londra – OAKAM  FINANCE LTD, London, UK în funcția de Customer Relationship Manager (risk management).

La întoarcerea din străinătate a activat în domeniul  financiar (limba spaniolă – engleză)  în  cadrul  unei  multinaționale de renume din București.  “Biroul,   este  a   doua  mea  casă  în  care păşesc cu entuziasm şi plăcere”! 

Acolo, unde cândva a fost studentă, acum este Profesoară!

Deasemenea,  Loredana,   ocupă   funcţia   de  Cadru Didactic Universitar  în cadrul  Universității Politehnica din București unde a reușit performața de a preda la forma de învățământ superior MASTER, studenților din Anul II, Specializarea Ingineria Sănătății și Securității în Muncă tocmai propriul său Curs “ Managementul Stresului „ cu proiectul aferent, plus alte materii de specialitate.

O realizare extraordinară de a preda propriul curs ce a fost introdus din anul universitar 2017-2018 în Programa planului de învățământ.

Discipline predate: Managementul stresului, Organizarea activităților de prevenirea și stingerea incediilor, Audit Securitate și Sănătate în Muncă, Asigurarea calității produselor și serviciilor, Toleranțe și Tehnologia Materialelor.

Loredana pune accent pe dezvoltarea personală, ținând training-uri pe diverse teme, fiind gazdă și prezentator la diverse evenimente remarcabile, invitat la diverse conferințe, cochetează cu advertising-ul online și gestionează diverse business-uri.

Loredana își continuă activitatea academică PostDoctorat, POCU, Be-Antreprenor (2019-2021) fiind admisă cu bursă la Programul POSTDOCTORAL de cercetare avansată în domeniul Inginerie Industrială – titlul proiectului “Cercetare avansată privind fondarea unui “Laborator Cercetare Stres Organizațional”.

Fiindcă întotdeauna a făcut ceea ce i-a plăcut în plan professional, Loredana pregătește pentru 2020 un nou proiect pentru a oferi consultanță în “turism- planificarea călătoriilor”, în “training-uri – managementul stresului organizațional”, în“protocol și relații diplomatice”.

În anul 2020 urmează a fi publicate cărțile:

  • “Managementul stresului ocupațional în organizațiile publice și private”, autor L.C. Dascălu
  • “Peru, țara visurilor mele”, autor L.C. Dascălu

Cei din jur o caracterizează ca fiind “un copil, cu suflet mare, un copil deştept, cu mult prea mult bun simţ, un copil ce ştie să se facă remarcat şi respectat, un copil ce a câştigat cinstit laudele tuturor şi rezultatele obţinute ”!

Share this Page